Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Viskadalen IBK Seniorlag Herrar

19:30

Viskadalen IBK

Referat: Veddige IBK - Viskadalen IBK

Veddige IBK - Viskadalen IBK 10-7

Snålblåsten har nåt vårt avlånga land, samtidigt som minusgraderna varvas med regnstänk och en och annan snöflinga (REDAN!!) kan vi kort konstatera att säsongen har dragit igång igen. Återigen står man i båset och försöker få nån rätsida av vad som händer och sker innanför sargens knähöga väggar.

Matchen:
Grabbarna som förra helgen gjorde en gedigen insats skulle denna helgen få det betydligt tuffare. Ett ungt men hungrigt Veddige stod på andra sidan, läktarna i gränsorten var fyllda och hade det inte vart för hemmaseger så skulle det inte förvånat gästerna om läktarvåld hade gått lös i slutperioden då ölen började sina.
Att försöka ställa upp på ”rätt sätt” och försvarsspela skulle visa sig vara ödestiget då Veddige lätt och snabbt spelade igenom och klippte in 1-0 efter bara 27 sekunder. 1.12 in i första stod det 2-0 och jag tror alla började undra hur det här skulle sluta...
Dock släppte en del knutor när Viktor ”Hallen” gjorde sitt första A-lags mål, efter en framspelning av ”gamlingen” tillika tränaren Johan Hägg, efter endast 3.28.
Under större delen av perioden hade vi fortfarande stora problem med Veddiges uppspel och fick inte vidare mycket fart på vare sig boll eller spelare när väl vi hade lyckats erövra den. Efter två sämre boxplay av oss så slutade första perioden 4-1 i Veddiges favör.
Andra perioden började inte vidare bra heller, trots snack om hur vi måste röra oss för att neutralisera deras uppspel. 1-5 stod det runt 2.30 tiden. Vi gjorde ett tröstmål till 2-5 genom nyförvärvet Daniel Dahlén Vilhelmsson (D.D.V) 5.41 in i perioden, men efter ännu ett sisådär boxplay så var siffrorna 6-2.
Efter en del svingande i luften fick till slut Ståhl bollen i mål längs golvet och 6-3 var ett faktum, Kristoffer Kullbo gjorde sitt första A-lags poäng på assisten!
Efter nio minuter fick vi testa på att spela powerplay, inte vårt bästa i år ska väl sägas men några chanser i det blev det ändå, dock inget mål. Fast det behövdes inte lång stund, efter Veddige blivit fulltaliga, för David ”Lellen” Johansson att pricka in 6-4 och ge matchen spänningen tillbaks. Tyvärr var inte alls Veddigespelarna särskilt intresserade av spänning och lyckades med ca 2 minuter kvar av perioden utöka sin ledning till 7-4.
Under den senare delen av andra perioden gick vi ner på två femmor för att försöka få upp farten, vilket skulle visa sig funka rätt bra, trots att det inte blev något mål framåt för oss.
Vi fortsatte även tredje perioden med att rulla på två femmor och om vi varit vakna i början, vilket vi ju som vanligt aldrig är, så skulle vi kunnat förhindra att Veddige slängt in både 8-4 och 9-4 på samma ”tekningsvariant”, med endast 5 sekunder mellan målen.
Efter det var det bara tryck åt ett håll. Vi pressade tillbaks Veddiges backar och liksom senare delen av andra perioden lyckades de inte något alls vidare med sina uppspel, desto fler gånger fick backarna deras vända tillbaks hem med bollen och utsattes då för rejäla attacker, som vi nästan alltid gick vinnande ur med bollen.
Men vi fick inte in bollen i mål, då avsluten var tama, målramen var mer sugen på att bli träffad och deras målvakter hade en tendens att vara i vägen.
Vi lyckades äntligen hålla tätt i ett boxplay då Serholt var utvisad, och det var även samma Serholt som runt 10 minuterstrecket fick in 9-5 bollen.
Det tog dock endast två minuter och sen hade Veddige lite för enkelt fått göra sitt 10-5 mål. Men vi trummade på ändå, att ge upp finns inte hos oss, och efter ett taktiskt byte där unga ”Hallen” kom in så gjorde densamma 10-6, elva sekunder efter Veddiges.
Ett helt okej powerplay med start 13.01 kunde fått oss att vädra seger, men det var inte vår dag och det blev inga mål gjorde där.
Serholt fick fixat till siffrorna när han avslutade målkalaset tid 17.25, framspelad av D.D.V, till 10-7.

Hur som helst kan vi kort konstatera att Viskadalens grabbar stod på hälarna och hade inte marginalerna på sin sida samtidigt som Veddige utnyttjade sina chanser och avslutade obarmhärtigt. Vi kan såhär i efterhand konstatera att om man läcker 10 bollar är det väldigt svårt att vinna en match, något som vi borde anstränga oss att ändra i fortsättningen. Dags att ta nya tag till helgens drabbning.